Hoefnagel Tegels, Keukens en Sanitair
Hoefnagel Tegels, Keukens en Sanitair
Julianalaan 29
5161 BA Sprang-Capelle
0416 274 358 - info@hoefnagel.com
Aangesloten bij
close
Tegelcombinaties: Loft met een warme puurheid - Tegelcombinaties: Loft met een warme puurheid Tegelcombinaties: Loft met een warme puurheid - Tegelcombinaties: Loft met een warme puurheid

Tegelcombinaties in de stijl 'Loft'

Badkamerstijl ‘Loft met een warme puurheid’ combineert robuuste schoonheid met een hoge mate van verfijning. We zien dit terug in groots opgezette badkamers. Deze ruimtes met open indeling tonen ruwe materialen en stoer ontworpen producten in een gracieus jasje. We beginnen bij de basis: tegels. Met deze tegelcombinaties geef je jouw badkamer dat pure loft-gevoel!

Tegelcombinatie ‘Bricks & Clay’

We streven naar een sensationeel loft-gevoel en daarom gaan we groots. Denk voor de basistegels aan formaten als 90x90, 120x120 cm of zelfs slabs van vloer tot plafond. Op de vloer kies je voor een stroeve, lichtgrijze basistegel met een robuuste steen- of houtlook. Voeg gerust een pure kleikleur toe op de wand voor meer warmte. Maak de ruimte optisch groter door de voegkleur in dezelfde tint als de tegel te nemen.

Nu de basis is gelegd, voegen we karakter toe met langwerpige zwarte tegels. Die geven de badkamer een onderscheidende robuuste uitstraling. Kies voor een volsteensverband met een contrasterende voeg. Zo accentueer je de ruwe afwerking van de tegel en creëer je een gestapeld effect. De finesse zit hem in de kleinere accenttegels. Ga voor elegant glasmozaïek of hexagon met geometrisch reliëf.

Tegelcombinaties: Loft met een warme puurheid - Tegelcombinatie ‘Bricks & Clay’
Voeg gerust een pure kleikleur toe op de wand voor meer warmte
Tegelcombinaties: Loft met een warme puurheid - Tegelcombinatie ‘Rusty Red’

Tegelcombinatie ‘Rusty Red’

Loft gaat over ruwe materialen in een afgewerkte vorm. Grootformaat terrazzo tegels belichamen dat als geen ander. Deze populaire tegels in een lichtgrijze tint zijn een knipoog naar het materiaal wat zo karakteriserend is voor de loft-stijl: beton. Voeg daar een steenlook in een donkere, warme grijstint aan toe voor een onmiskenbaar robuust gevoel. Ga voor volsteensverband met matchende voegen. Hiermee benadruk je de grootsheid van loft nog meer.

Op de wand zien we zwart marmer met een elegante witte ader. Dit vormt een verfijnde en stijlvolle tegenhanger voor de stoere basistegels. Het wit van de marmeren tegels wordt weerspiegeld in een witte steenlook accenttegel. Voeg warmte en passie toe met een accenttegel in 'roestig rood'. Kies voor een stevig vierkant, bijvoorbeeld in 13x13 cm, of ga voor mini-mozaïek voor een vleugje verfijning. Om de schoonheid te accentueren, adviseren we een donkere voeg. Transformeer jouw badkamer met deze betoverende tegelcombinatie en laat de 'Roestig Rood' stijl jouw interieur tot leven brengen!

 

Styling tips

Voor een loft badkamer met een industriële uitstraling, zijn de styling tips net zo cruciaal als de keuze voor de juiste tegels. Begin met het selecteren van meubels die de ruwe charme van de loft-stijl omarmen. Laat natuurlijk licht de hoofdrol spelen door het gebruik van grote, onbelemmerde ramen en voeg warmte toe met zachte, natuurlijke stoffen in de vorm van badmatten en handdoeken. 

In ons trendblog Loft met een warme puurheid kom je meer te weten over de stijl en bieden we volop inspiratie. Of bekijk onze industriële badkamers

Tegelcombinaties: Loft met een warme puurheid - Styling tips
Tegelcombinaties: Loft met een warme puurheid - Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Tegels maken een belangrijk onderdeel uit van je badkamer. Een goede tegel kiezen, is dan ook best lastig. Ons stappenplan kan je daarbij helpen. Het geeft je tips en ideeën om tot een goede keuze te komen. Download ons plan en vind de badkamertegel die helemaal past bij jouw stijl! 

download STAPPENPLAN badkamertegels

Veelgestelde vragen over Loft tegels

  • Welke tegels passen bij de loft badkamer?
    Vaak zie je grote, keramische tegels in betonlook, terrazzo of houtlook die de loft sfeer versterken. Ook elegante accenttegels passen goed bij de loft-stijl. 
  • Welke trendkleuren passen bij loft met een warme puurheid?
    Trendkleuren die passen bij de loft-stijl, zijn warme aardetinten zoals roestbruin, diep groen en donkerbruin. Deze kleuren voegen een warmte en diepte toe, terwijl ze toch trouw blijven aan de ruwe en pure uitstraling.
  • Welke structuur hebben loft tegels?
    Populaire structuren zijn onder andere betonlook, met een matte, onregelmatige afwerking die doet denken aan echt beton. Ook tegels met een verouderd of verweerd uiterlijk, zoals houtlook tegels met een vergrijsde finish, dragen bij aan de authentieke loft sfeer.
Tegelcombinaties: Loft met een warme puurheid - Veelgestelde vragen tegeltrend Loft

Meer Loft & Tegels

 

Trend: Loft met een warme puurheid

Je bent zelfverzekerd, stoer en je wilt een warme badkamer die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Maak kennis met jouw evenbeeld: de Loft badkamer.

 

Dit zijn de tegeltrends
van dit moment

In dit blog maak je kennis met de tegeltrends van dit moment! Wist je dat terrazzo tegels weer helemaal van nu zijn?

 

Tegelcombinaties Japandi by Nature

Japandi by Nature tegels zijn de basis voor een natuurlijke harmonie in de badkamer. Ontdek onze tegelcombinaties met aardse verschijningen.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken